Communicatie met ouders

week-van-de-opvoeding-oudercontact

Heb jij op je werk weleens te maken met weerstand in de communicatie? Werk je in de kinderopvang of kraamzorg en merk je dat oudergesprekken niet altijd even soepel lopen? Wij stimuleren je graag om je eigen communicatiestijl te ontdekken en te ontwikkelen en daarmee weerstanden te overwinnen.

Onderzoek oudercontact

Uit ons ledenonderzoek over oudercontact blijkt dat:

  • Werknemers in de zorg vaak te maken hebben met weerstand. De meerderheid heeft wel voldoende handvatten om conflicten met ouders goed op te lossen.
  • Het goed is om zelf aan de bel te trekken als jouw organisatie onvoldoende aandacht besteedt aan goede communicatie en conflicthantering.
  • Collega's in de zorg graag meer tips willen delen en ontvangen.

Help je collega's om weerstanden te overwinnen

Durf jij een open gesprek te voeren over weerstanden op je werk? Of kun je een collega adviseren over het voeren van een oudergesprek? Word vakbondsconsulent op jouw werk! CNV Zorg & Welzijn zet zich in voor de belangen van werknemers in de sectoren zorg en welzijn. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk dat we veel mensen bereiken. Een vakbondsconsulent heeft daarin een onmisbare rol. Na het volgen van de cursusdagen ben je als vakbondsconsulent in staat om collega's met raad en daad bij te staan en onderhoud je een directe lijn met de bestuurder en onze organisatie. Lees hier wat Aartje zo leuk vindt aan haar werk als vakbondsconsulente.

 

Beter oudercontact?

Ontdek hoe jouw collega's gesprekken met ouders voorbereiden.
Download de tips.

Volg CNV Zorg & Welzijn op facebook en like onze posts over de Week van de Opvoeding.

Blog over oudercontact

‘Soms voel je wrijving bij oudercontact’

Dat het contact met ouders niet altijd even makkelijk verloopt, ervaart ook de 33-jarige Nienke. Ze is werkzaam als pedagogisch...

Training Grip op communicatie

Iedereen communiceert en iedereen kent ook wel de misverstanden die er soms door onhandig communiceren ontstaan. Die kun je nooit helemaal voorkomen, maar door je bewust te zijn van je eigen insteek en na te denken over andere invalshoeken, kun je veel aan je communicatie verbeteren. CNV Academie biedt deze training het hele jaar door.

Nodig ons uit

Wil je dat wij een keer met ons praten over weerstanden die jij tegenkomt op je werk. Bijvoorbeeld hoe je op een positieve manier in gesprek kunt gaan met ouders en je mannetje kunt staan als dat nodig is. Wij komen graag bij je langs.

Vraag direct een werkbezoek aan.

Jij bent er voor anderen. Wij zijn er voor jou.

Wij zorgen ervoor dat jij met plezier je werk kunt doen. Dit doen we door goede arbeidsvoorwaarden af te spreken, door je te helpen bij je professionele ontwikkeling en er voor je te zijn als het tegenzit. Bovendien bieden we een groot netwerk waar je met en van elkaar leert. Sluit je aan en ontvang nu tijdelijk het boek Tommie in de Zorg cadeau*.
*Deze actie is geldig t/m 31 december 2018.

Al lid, maar wil je iemand anders aanmelden, dan ontvang je een cadeaubon van € 25,-.