Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ontdek de dierentuin van de arbeidsmarkt…en andere bijzondere bijeenkomsten

13 oktober 2017 | 09:30 - 13:00

In Gelderland zijn CNV Zorg & Welzijn en de regionale werkgeversvereniging WZW op zoek naar werk en werkplezier voor de toekomst. Wat heb jij eigenlijk nodig om jouw werk met zekerheid en plezier te doen? Welke beelden heb jij voor de toekomst? En hoe zou jij willen dat we daar vanaf vandaag al aan gaan werken?

Wat heb jij nodig?
Veranderingen in zorg en welzijn worden vaak besproken vanuit problemen, maar wij draaien het om. Er is niets te verliezen, maar juist veel te winnen.
Samen met WZW werken wij in Gelderland aan een onderzoek hoe wij jouw werkgeluk kunnen vergroten. Wij stellen jou de vraag: “Wat heb jij nodig voor regionale werkzekerheid?”

Doe mee!
Wij gaan op pad naar nieuwe beelden. En jij als lid van CNV Zorg & Welzijn kan daar bij zijn! Doe mee, denk mee en help de arbeidsmarkt van de toekomst in Gelderland te ontwikkelen. En neem gerust één collega mee die (nog) niet lid is van CNV! Jij kunt kiezen aan welke en hoeveel bijeenkomsten jij mee wilt doen.

Bijeenkomst 1: Open je ogen!
De eerste bijeenkomst begint in het donker. We laten ons leiden door blinde en slechtziende gidsen. Hoe weet je de weg te vinden zonder iets te zien? Na deze ervaring gaan we samen in dialoog over onze eigen (on)zekerheden op de arbeidsmarkt.

Wanneer: vrijdag 13 oktober 2017
Waar: Muzieum, Ziekerstraat 6B, 6511 LH Nijmegen
Hoe laat: 9.30 – 13.00 uur

Bijeenkomst 2: De dierentuin van de arbeidsmarkt
Tijdens deze safari gaan we ontdekken hoe dieren samenleven en werken aan de zekerheid van hun bestaan. Is onze werkomgeving soms ook een dierentuin, en wat heb jij dan nodig om je staande te houden? Na de observatie van dieren gaan we samen in dialoog over de ‘dierentuin’ in onze eigen werkomgeving.

Wanneer: vrijdag 8 december 2017
Waar: Burgers’ Zoo, Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem
Hoe laat: 13.00 – 17.00 uur

Bijeenkomst 3: Magisch realisme voor de toekomst
In de laatste bijeenkomst laten we ons inspireren door de schilder Willink en het kasteel Ruurlo. Wat leren wij over de toekomst van werken in Gelderland van een zoekende kunstenaar die experimenteert met kubisme tot aan een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre. Centraal staat: welke regels en wetten hebben wij nu eigenlijk voor ons werkplezier in de toekomst nodig?

Wanneer: vrijdag 2 februari 2018
Waar: Kasteel Ruurlo, Stapeldijk 1, Ruurlo
Hoe laat: 13.00 – 17.00 uur

Kijken naar werk en werkzekerheid
Werk en arbeidsmarkt veranderen voortdurend. Niet alleen de wetten en de regels veranderen, maar ook financiering en de inhoud van jouw werk of werkomgeving vraagt steeds om mee te bewegen. Misschien ervaar je onzekerheid over (behoud van) je werk. En heb je net als veel collega’s behoorlijk wat werkdruk door de toegenomen bureaucratie, onduidelijkheid in de opdracht en door het continu onderdeel zijn van het ‘politieke debat’. Jouw beroepsbeeld en beroepsinhoud zijn telkens onderhevig aan technologische en maatschappelijke vereisten. Daar waar zelfregie van zorgvragen steeds meer op de voorgrond treedt, wordt ook steeds meer een nadruk gelegd op de zelfregie van werknemers. Wij vragen ons hierbij af: wat heb jij nu precies nodig om gelukkig(er) te zijn in je werk? Kortom, er is veel om met jou te bespreken!

Meld je aan!
Wil je deelnemen aan 1 of meerdere bijeenkomsten? Meld je dan snel aan want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Voor aanmelding: mail naar cbb@cnv.nl.
Je ontvangt t.z.t. per e-mail een bevestiging en nadere informatie.
Deelname is gratis en reiskosten worden vergoed zoals je gewend bent van CNV.

Gegevens

Datum:
13 oktober 2017
Tijd:
09:30 - 13:00

Locatie

Nederland