Kaderleden maken zich sterk voor jou

Het LGB WJK is dé voedingsbron voor CAO-onderhandelaars Lizelotte Smits en Oscar Overbeek. Het LGB WJK ondersteunt de vakbondsbestuurders vanuit de alledaagse praktijk.

In het Landelijk Groepsbestuur Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang (LGB CNV WJK) zitten werknemers uit de sectoren Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang. Wij staan elke dag in de praktijk onze werkzaamheden met enorm veel inzet en plezier te doen. Wij zien namelijk uit eerste hand wat er speelt en leeft in de praktijk. Kunnen bijvoorbeeld direct ervaren hoe CAO-afspraken in de praktijk werken, of niet. Onze onderhandelaars zijn voor ons goed bereikbaar bij mogelijke vragen of problemen vanuit de alledaagse praktijk.

Uiteindelijk zijn wij, de leden van CNV Zorg & Welzijn de vakbond. Wij ervaren dat ook zo. Met onze punten wordt daadwerkelijk wat gedaan. Wij zijn dan ook van onschatbare waarde voor de vakbond.

De sectoren Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang zijn op dit moment volop in beweging. Niet zelden is dit helaas een beweging in negatief opzicht. Samen met de onderhandelaars proberen wij deze negatieve spiraal te doorbreken. Dit is echter niet eenvoudig gelet op aangekondigde bezuinigingen, transitie Jeugdzorg, Welzijn nieuwe stijl en de nog altijd verdergaande commercialisering in de Kinderopvang. Kortom, de komende jaren zullen de arbeidsvoorwaarden behoorlijk in beweging zijn.

Als LGB WJK buigen wij ons niet enkel over de arbeidsvoorwaarden. Zoals gezegd zijn wij ook heel praktisch bezig met de inhoud van ons vak. Daarom zijn wij ook zo blij met de Commissie Ethiek Jeugdzorg. De Commissie vertelt in dit digitale cadeau veel meer over zichzelf. Daaruit blijkt in onze optiek echt de meerwaarde van deze commissie voor ons, maar ook voor CNV Zorg & Welzijn en uiteindelijk ook voor alle werknemers in de sectoren Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang.

Wanneer je interesse hebt om eens vergadering van het LGB bij te wonen, of informatie wilt hebben neem dan contact op met ons. Dat kan het best via l.smits@cnv.nl

Lizelotte Smits

Oscar Overbeek