Ambulancezorg Cao

Header-Image

CNV Zorg & Welzijn op de bres voor goede cao voor alle medewerkers

Op 4 juni sloot CNV Zorg & Welzijn een voorlopig cao akkoord met werkgeversorganisatie Ambulancezorg Nederland en FNV Zorg en Welzijn als andere vakbond. In dit overlegresultaat werden o.a. afspraken opgenomen over een salarisverhoging per 1 juli 2018 en afspraken over een nieuwe cao voor 2019 met een looptijd van een jaar. Onze leden en de werkgevers stemden voor het akkoord, FNV leden stemden tegen. Voorlopig is er dus nog geen akkoord waar alle partijen achter staan.

Voor een aanpassing in een lopende cao zijn alle partijen nodig. Daarom stelt CNV Zorg en Welzijn voor om samen met AZN en FNV met elkaar in gesprek te blijven tot er een overlegresultaat is dat kan rekenen op breed draagvlak. De afspraken in het huidige akkoord zijn onder andere een salarisverhoging per 1 juli voor ambulancechauffeurs van 6,64% en ambulanceverpleegkundigen en verpleegkundig centralisten van 6,14%. We willen het maximale voor,  verpleegkundigen, chauffeurs  en alle overige personeelsleden in de sector ambulancezorg. Wij zullen ons daarvoor hard blijven maken. We houden jullie uiteraard bij elke stap op de hoogte.

Voor wie

De CAO Ambulancezorg geldt voor alle medewerkers in de sector ambulancezorg waaronder bijvoorbeeld ambulancechauffeurs, ambulanceverpleegkundigen én centralisten. In de CAO staan onder meer afspraken over salaris, toeslagen, vergoedingen, behoud van werkgelegenheid, ort en doorbetaling tijdens vakantieverlof.

Gratis ontwikkeladvies voor 45-plussers

Contactpersoon

Marco Dons
Onderhandelaar CAO Ambulancezorg
m.dons@cnv.nl
06-51244021