Meer assistenten nodig

De bonden en de werkgevers hebben het sociaal fonds Huisartsen opgericht. Het sociaal fonds gaat activiteiten ontwikkelen en bevorderen op het gebied van arbeidsmarkt, scholing en sociaal beleid in de huisartsenzorg, omdat er een tekort aan doktersassistenten en praktijkondersteuners dreigt. Om dit goed aan te kunnen pakken is een gedegen en structurele aanpak nodig, volgens de partijen.

Campagne meer doktersassistenten

CNV Zorg & Welzijn, andere bonde en de werkgevers zijn een campagne gestart om in de eerstelijns zorg meer stageplekken te creëren voor doktersassistenten. Er is op dit moment een tekort aan stageplekken. Lees het persbericht.

Het Campagneteam Doktersassistent ondersteunt de eerstelijnszorg met een drietal producten.

Belangenbehartiging

CNV Zorg & Welzijn zet zich in voor de belangen van werknemers in de huisartsenzorg bij de onderhandelingen met de werkgevers, maar ook richting de politiek en verzekeraars die een steeds belangrijkere positie krijgen. Belangenbehartiging is er niet alleen op arbeidsvoorwaardelijk gebied, de CAO, maar ook beroepsinhoudelijk. Zo werkte CNV Zorg & Welzijn mee aan het nieuwe beroepsprofiel van de doktersassistente.

Vakgroep

CNV Zorg & Welzijn kent een eigen vakgroep, CNV Huisartsenzorg. Ben je lid van CNV Zorg & Welzijn en werk je in de huisartsenzorg, dan val je automatisch onder deze groep. Bestuurder Raymond Meenink werkt nauw samen met een aantal actief betrokken leden uit de huisartsenzorg. Regelmatig wordt deze leden gevraagd om hun mening tijdens onderhandelingen of ontwikkelingen in het land te geven. Wil je als lid ook deelnemen aan deze groep, meld dat dan via een mail aan zorgwelzijn@cnv.nl.