UMC Cao

De CAO UMC (Universitaire Medische Centra) geldt voor de medewerkers die in dienst zijn bij een UMC. In de CAO heeft CNV Zorg & Welzijn afspraken gemaakt over onder andere salaris, pensioen, werktijden, werkomstandigheden, verlofregelingen en veilig en gezond werken. Heb je een algemene vraag over CAO's? Ga dan naar onze pagina met veelgestelde vragen over CAO's.

De belangrijkste punten uit de lopende CAO UMC - Universitair Medische Centra:

  • Over een periode van 24 maanden krijg je als medewerkers in een UMC's een loonsverhoging van 3%, onderverdeeld in 1% per 1 oktober 2013, 1% per 1 augustus 2014 en een uitkering van in  totaal € 500,-.
  • Afspraken over een verhoging va het Persoonlijk Budget. Het PB wordt ook nu ook voor een deel omzetbaar in tijd.
  • Afspraken over toetsing bij ontslag bij reorganisaties, wijzigingen in de opbouw van eindejaarsuitkering, opbouw van het vakantieverlof bij ziekte en het vakbondsverlof.
  • De leeftijd voor voor instemming met bijzondere diensten wordt verhoogd naar 57 jaar. De ingangsleeftijd voor het ingaan van de bovenwettelijke werkeloosheidsregeling wordt per 1 januari 2015 verhoogd naar 55 jaar, met een doorloop naar de AOW-gerechtigde leeftijd. Hierdoor vallen medewerkers die in deze regeling niet in een inkomensgat door het verschuiven van de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Looptijd: 1 januari 2015 tot 1 januari 2018

De AOV voor iedereen die werkt bij een UMC

Je ziet het elke dag om je heen: een goede gezondheid is het allerbelangrijkste. Als dat wegvalt, heeft het grote impact. Ook financieel. Wat als je zelf langdurig ziek wordt? Wie zorgt er dan voor jou en wat blijft er over van je inkomen? Vaak minder dan je denkt. Daarom is er de AOV UMC van Loyalis.

Contactpersoon

Aaldert Mellema
Onderhandelaar cao UMC
a.mellema@cnv.nl
06-51244029