Cao Ziekenhuizen

Header-Image

CNV onderhandelt over nieuwe cao Ziekenhuizen

De huidige cao Ziekenhuizen loopt tot 1 april 2019. Daarom zijn CNV Zorg & Welzijn en de andere vakbonden nu in overleg met de NVZ (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) over een nieuwe cao. In de tussentijd blijven de afspraken uit de bestaande cao doorlopen.

Wat wil CNV?
Werknemers in de ziekenhuizen hebben te maken met een hoge werkdruk en personeelstekorten helpen daar niet bij. Logisch dat er veel aandacht uitgaat naar het aantrekken van nieuwe werknemers. Maar CNV wil in de nieuwe cao juist ook afspraken maken die goed zijn voor de mensen die nu al in de ziekenhuizen werken. Zij zorgen dat nieuwe medewerkers worden opgeleid en ingewerkt, weten wat er belangrijk is op de afdelingen en zetten zich al geruime tijd extra zodat hun ziekenhuis goede zorg kan blijven leveren.

Salarisverhoging
Voor een aantrekkelijke sector en het behoud van personeel is het nodig dat we afspraken maken over salarisverhoging. Daarnaast willen we voorkomen dat mensen opbranden omdat ze steeds maar weer extra ingezet worden. Dat vraagt om afspraken over het beperken van die flexibele inzet, rusttijden en waardering voor de extra inzet.

Klik hier om de hele inzetbrief van CNV voor de cao Ziekenhuizen 2019 te lezen.

Blijf op de hoogte
Via e-mailnieuwsbrieven informeert CNV de leden over de ontwikkelingen rond de cao. Zo’n nieuwsbrief verschijnt kort na iedere onderhandelingsronde. Op deze pagina kun je de nieuwsbrieven vinden.

Ook zorgen de leden van de sectorgroep Ziekenhuizen dat er regelmatig via Twitter berichten naar buiten komen: https://twitter.com/CNVZiekenhuizen

Faillissement?

Er komt veel op je af. Wij helpen!

Voor wie

 

Alle werknemers in de sector Ziekenhuizen en Revalidatie instellingen.

Looptijd

 

1 januari 2017 tot 1 april 2019

Loon

 

Structureel:

1,75% per 1 Juli 2017

2% per 1 juli 2018

Eindejaarsuitkering gaat vanaf juni 2017 met 0,33% omhoog

 

Incidenteel:

200 euro per september 2017

200 euro per september 2018

125 euro per februari 2019

Verder

 

• Generatiebeleid: bedoeld om jongeren kansen te bieden en oudere werknemers gezond inzetbaar te houden.
• Uitbetaling ORT: de uitbetaling van onregelmatigheidstoeslag bij vakantie is nu geregeld
• Mantelzorg: wie te maken heeft met mantelzorg kan daarover in gesprek met de werkgever afspraken maken.

Rol CNV Zorg & Welzijn

CNV is een van de vier werknemerspartijen die onderhandelen over de cao Ziekenhuizen. We maken ons sterk voor onderwerpen die door leden van CNV worden aangedragen. In deze cao was bijvoorbeeld Mantelzorg een van onze speerpunten. Daarnaast zijn we actief betrokken in het bestuur van het arbeidsmarktfonds voor de sector, de STAZ. Van daaruit ondersteunen we projecten die het werken in de sector voor werknemers aangenamer, aantrekkelijker en veiliger maken.

 

 

Agenda

Er zijn op dit moment geen events gepland

Download de cao

Download sociale plannen

Diverse downloads

 

Contactpersoon

Joost Veldt
Onderhandelaar CAO Ziekenhuizen
j.veldt@cnv.nl
06-51244067