Faillissement, hoe nu verder?

Header-Image

We zijn ons ervan bewust dat een faillissement veel onzekerheid met zich mee brengt en emoties en vragen oproept. Wij staan naast je. Door je te informeren én te ondersteunen.

 

 

Veelgestelde vragen

Download veelgestelde vragen over een doorstart.

Hoe verder?

Wij zullen ons inzetten om werkgelegenheid te behouden voor zoveel mogelijk werknemers.

Als je gaat solliciteren hou dan de volgende vacaturesite in de gaten. Hier vind je de zorgbanen in jouw regio. ontdekvacaturesinzorgenwelzijn.nl

 

Het is een vervelende situatie maar wij doen ons best om je zo goed mogelijk bij te staan.
Heb je een vraag over je rechten, hier vind je de meest gestelde vragen over een doorstart.

Let op! Lever je declaraties tijdig in.

Wil je nog een vordering instellen bij de curator dan moet je aannemelijk kunnen maken welke vordering er is op de boedel. Waar had je conform de arbeidsovereenkomst recht op en wat heb je niet gekregen. Hierbij kan je onder andere denken aan PBL uren, saldo openstaand niet genoten verlof, eindejaarsuitkering, vakantiegeld maar ook eventuele kosten van een opleiding of cursus die je als werknemer zelf hebt voorgeschoten.

Maak daarom een uitdraai van het verlofsaldo, dien ook de facturen bij werkgever via de gebruikelijke manier. Ook al zal het UWV ze mogelijk niet vergoeden. Het gaat erom dat de curator kan weten wat een onderdeel van de boedel is en dat het duidelijk is dat het UWV de vordering niet heeft overgenomen.

Speciaal voor leden

Zit nog met vragen? Ons informatieteam is op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur bereikbaar op 030 – 751.1003. Wil je graag even met je bestuurder praten, ook dat kan. Leden hebben hierover een mail gekregen.

Nog geen lid? Ontvang direct juridische hulp

Een faillissement is heel ingrijpend. Een periode waarin je extra steun kunt gebruiken. Om het goed af te kunnen ronden, én om een goede vervolgstap te nemen. Als je nu lid wordt je direct geholpen met jouw (juridische) vragen en heb je geen last van de normale wachttijd van 3 maanden. Het enige dat we van je vragen is dat je 2 jaar lid blijft.

Bang dat het lidmaatschap veel geld kost? Dat is niet het geval. Het bedrag is afhankelijk van jouw salaris, maar het lidmaatschap kost veel minder dan een andere rechtsbijstandsverzekering.