Faillissement, hoe nu verder?

Header-Image

We leven mee met alle medewerkers van MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen. We zijn ons ervan bewust dat het faillissement veel onzekerheid met zich mee brengt en emoties en vragen oproept. Wij staan naast je. Door je te informeren én te ondersteunen.

 

 

Veelgestelde vragen

Download veelgestelde vragen over een doorstart.

MC Slotervaart

Geen doorstart

Op 13 november kwam het nieuws dat er geen doorstart komt voor MC Slotervaart. Met dit nieuws komt definitief een einde aan deze mogelijkheid. We begrijpen dat dit voor alle medewerkers heel wat emoties en onzekerheden oproepen. De voorafgaande weken hebben we vele medewerkers in het ziekenhuis gesproken en geholpen met alle vragen die leven.

Hoe verder?

Ook nu blijven wij er voor jullie. Als je gaat solliciteren, meld je dan aan op sigra.nl/intakeMC. Hier vind je een aanmeldformulier, waarop je kunt aangeven waar je bij voorkeur wilt werken.

Wil je nog even in gesprek over wat een goede volgende stap zou zijn, ook dan kunnen we je bijstaan. Zoals met ‘Sterk in je Werk’.

Het is een vervelende situatie maar wij doen ons best om je zo goed mogelijk bij te staan.
Heb je een vraag over je rechten, hier vind je de meest gestelde vragen over een faillissement.

MC IJsselmeerziekenhuizen

Doorstart

Op 22 november werd bekend dat met St. Jansdal een doorstart zal worden gemaakt voor de ziekenhuizen in Lelystad en Dronten. De verwachting is dat eind november duidelijkheid komt over de exacte omvang van de gecontinueerde zorg en het aantal werknemers dat een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgt aangeboden.

Ook voor de ziekenhuizen in Emmeloord en Urk lijkt een doorstart te komen, met de Stichting Antonius Zorggroep.

Hoe verder?

Wij zullen ons inzetten om werkgelegenheid te behouden voor zoveel mogelijk werknemers. Inmiddels is duidelijk dat niet voor iedereen een plek is in de nieuwe organisatie. Voor de werknemers die overgaan naar St. Jansdal of St. Antonius Zorggroep, willen we in gesprek met hen de rechten zo goed mogelijk beschermen. Zodat mensen minimaal onder dezelfde voorwaarden overgaan en er niet op inkomen op achteruitgaan.

Als je gaat solliciteren hou dan de volgende vacaturesite in de gaten. Hier vind je de zorgbanen in jouw regio. www.zowelwerk.nl/vacaturebank

Het is een vervelende situatie maar wij doen ons best om je zo goed mogelijk bij te staan.
Heb je een vraag over je rechten, hier vind je de meest gestelde vragen over een doorstart.

Let op! Lever je declaraties tijdig in.

Wil je nog een vordering instellen bij de curator dan moet je aannemelijk kunnen maken welke vordering er is op de boedel. Waar had je conform de arbeidsovereenkomst recht op en wat heb je niet gekregen. Hierbij kan je onder andere denken aan PBL uren, saldo openstaand niet genoten verlof, eindejaarsuitkering, vakantiegeld maar ook eventuele kosten van een opleiding of cursus die je als werknemer zelf hebt voorgeschoten.

Maak daarom een uitdraai van het verlofsaldo, dien ook de facturen bij werkgever via de gebruikelijke manier. Ook al zal het UWV ze mogelijk niet vergoeden. Het gaat erom dat de curator kan weten wat een onderdeel van de boedel is en dat het duidelijk is dat het UWV de vordering niet heeft overgenomen.

Speciaal voor leden

Zit nog met vragen? Ons informatieteam is op werkdagen van 08.00 – 18.00 uur bereikbaar op 030 – 751.1003. Wil je graag even met je bestuurder praten, ook dat kan. Leden hebben hierover een mail gekregen.

Nog geen lid? Ontvang direct juridische hulp

Een faillissement is heel ingrijpend. Een periode waarin je extra steun kunt gebruiken. Om het goed af te kunnen ronden, én om een goede vervolgstap te nemen. Als je nu lid wordt je direct geholpen met jouw (juridische) vragen en heb je geen last van de normale wachttijd van 3 maanden. Het enige dat we van je vragen is dat je 2 jaar lid blijft.

Bang dat het lidmaatschap veel geld kost? Dat is niet het geval. Het bedrag is afhankelijk van jouw salaris, maar het lidmaatschap kost veel minder dan een andere rechtsbijstandsverzekering.