Zorgmagazine Mijn Vakbond

Lid van CNV Zorg & Welzijn? Dan ontvang je vier keer per jaar gratis het zorgmagazine Mijn Vakbond. In Mijn Vakbond lees je meer over de ontwikkelingen in zorg en welzijn, thema’s rond werk en inkomen, tips, interviews en een kijkje achter de schermen.

Online het magazine lezen?

Als lid kun je ook alle eerdere edities vanaf 2007 volledig lezen en downloaden! Zo heb je als lid een streepje voor ten opzichte van niet-leden. Je kunt de magazines lezen door in te loggen via mijn.cnvconnectief.nl. Ben je geen lid en wil je voortaan ook het volledige magazine lezen? Word dan lid van CNV Zorg en Welzijn. Dan ontvang je het blad in een papieren versie thuis, en kun je genieten van vele ledenvoordelen.

 

Editie juni 2017

Het innovatie-FabLab van zorginstelling Bartiméus in Doorn zoekt met medewerkers en cliënten naar technologische oplossingen om de bewoners zo zelfstandig mogelijk te maken. Daarvoor wordt op een slimme manier consumentenelektronica gebruikt. Op 24 juni in Mijn Vakbond van CNV Zorg & Welzijn, maar nu alvast hier te lezen.

 

 

 

 

 

Écht contact met mensen maken, dat kunnen de therapiepaardjes van Annebé Temminck. Met haar vier minipaardjes gaat ze zorginstellingen af voor knuffelsessies met patiënten en ouderen. ‘Het geeft mensen rust, de paardjes doen de pijn vergeten. Echt, er kunnen mooie dingen gebeuren!’ Op 24 juni in Mijn Vakbond van CNV Zorg & Welzijn, maar nu alvast hier te lezen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als ik later oud ben en naar een verzorgingshuis zou moeten, zou ik een pilletje nemen. Alles om daar niet heen te hoeven!’ zegt de 58-jarige Ellen de Waart (58). Na 41 jaar als verzorgende niveau 3 in de zorg kan ze de werkdruk nauwelijks meer aan. ‘En dat komt niet door mijn leeftijd, want mijn jongere collega’s voelen hetzelfde als ik. Lees hier het hele verhaal.