2 oktober 2019

4 redenen waarom CNV het werkgeversvoorstel voor cao Ziekenhuizen niet ziet zitten

Personeel van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven in actie, eerder dit jaar.

Werkgeversorganisatie NVZ verpakt haar laatste bod (25 september) mooi, maar je kunt je er lelijk op verkijken. Waarom zet het nieuwe voorstel van NVZ voor de nieuwe cao Ziekenhuizen geen zoden aan de dijk? Dit zijn de belangrijkste redenen.

1. Marginale verbeteringen, maar structurele verslechteringen
Tegenover iets meer loon en een hogere ORT (voor de helft van de ziekenhuiswerknemers), wil NVZ de werkgeversbijdrage voor de ziektekostenverzekering IZZ afschaffen (je verliest daardoor 226,80 euro per jaar, of het dubbele als je partner is meeverzekerd) en de loondoorbetaling bij ziekte verlagen. De werkdruk en het ziekteverzuim is al enorm. Word je ziek, omdat je maar steeds komt opdraven, dan betaal jij uiteindelijk zelf de rekening voor jouw harde werken.

2. Eerlijke salarisverhoging voor iedereen!
Iedereen werkt zich een slag in de rondte om goede ziekenhuiszorg te bieden. Werknemers op het lab, de poli en de röntgenafdeling werken meestal overdag. Alleen verhoging van de ORT voor werknemers die onregelmatig werken, doet geen recht aan ieders harde werken. Iedereen verdient waardering! Daarom eisen wij structurele loonsverhoging voor álle werknemers.

3. Reken je niet rijk! Je miste nog wat
Het bod van NVZ met een eenmalige uitkering in 2019 (1.000 euro bruto), 4% in 2020 en 4% in 2021 klinkt misschien als muziek in de oren. Maar ziekenhuismedewerkers hebben al anderhalf jaar geen structurele loonsverhoging gehad. Als je het doorrekent is het loonbod van NVZ in totaal echt slechts 0,25% meer dan de vorige keer. Met een eenmalige uitkering in 2019, terwijl het salaris al sinds juli 2018 stilstaat, missen ziekenhuismedewerkers simpelweg een stuk verbetering aan koopkracht.

4. Tegemoetkoming voor coassistenten is eigenlijk een reiskostenvergoeding
De ‘vergoeding’ waar de NVZ over spreekt, houdt geen tegemoetkoming in, maar een reiskostenvergoeding. Dit stond ook al zo in het eindbod van de NVZ. Onze dokters van de toekomst krijgen nu geen enkele bijdrage, terwijl dat voor hun collega’s in de umc’s wel goed geregeld is.

Goede cao is goede zorg; cao-acties gaan dus door!
CNV Zorg & Welzijn wil een goed totaalpakket voor alle 200.000 ziekenhuiswerknemers, met een salarisverhoging van 5%. Ook moeten er goede afspraken komen over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers. Zodat de sector aantrekkelijk blijft om in te werken.

De zondagsdiensten in de ziekenhuizen overal in het land gaan de komende tijd dus gewoon door. Vandaag worden er zondagsdiensten gedraaid in het Franciscus Gasthuis & Vlietland (locaties in Rotterdam en Schiedam).