4 juli 2018

Aanbieding petitie Eerlijke Cao Openbare Apotheken

Vanaf links: Kees Piket (lid sectorgroepsbestuur CNV Apotheken), Diederik Bolhuis (VZA), Tammo Delhaze (voorzitter cao-overleg), Frits Offerman (VZA), Sjoerd Veenstra (ASKA), Elsa Pampermolen (lid sectorgroepsbestuur CNV Apotheken).

De maat is vol voor CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn. Werknemers in de apothekenbranche verdienen een eerlijke cao.

Reden voor de bonden om op 4 juli samen met apotheekmedewerkers de petitie Eerlijke Cao Openbare Apotheken aan te bieden aan werkgevers VZA (Vereniging Zelfstandige Apotheken) en ASKA (Associatie van Ketenapotheken). De onderhandelingen over de cao Openbare Apotheken zitten muurvast door een ondermaats eindbod van de werkgevers.

Meer waard

De petitie is ondertekend door 3.419 werknemers uit de apotheken. Zij vinden allemaal dat ze meer waard zijn, dan wat hun werkgevers op dit moment bieden en willen een loonsverhoging van 3,5 procent voor 2018 en 1,7 procent met terugwerkende kracht, vanaf 1 mei 2017. De verslechtering van het loon dat wordt doorbetaald bij ziekte moet volgens de vakbonden ook van tafel.

Hoge werkdruk

Andere belangrijke punten voor de medewerkers zijn oplossingen voor de te hoge werkdruk en het tekort – net als in veel andere zorgbranches – aan personeel. Begin volgende week wordt duidelijk of er weer onderhandeld gaat worden.