10 juli 2019

Acties in Catharina Ziekenhuis Eindhoven voor een betere cao

Ziekenhuispersoneel voert actie in Eindhoven.

Op woensdag wordt actiegevoerd in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven voor een betere cao. Medewerkers van het Catharina Ziekenhuis zullen woensdag 10 juli zondagsdiensten draaien en alleen spoedeisende zaken oppakken. De ziekenhuiswerknemers willen hun werkgever zo duidelijk maken dat ze een goede cao verdienen. Want een goede cao is goede zorg.

CNV wil een goede cao voor ziekenhuismedewerkers. Daarin moet de zorgmedewerker centraal staan om de personeelstekorten tegen te gaan. Met afspraken die waardering uitspreken; onder andere een salarisverhoging van 5%, meer stabiliteit in de roosters en een extra toeslag op loon wanneer er een beroep wordt gedaan op extra inspanning op korte termijn van medewerkers. Ook willen de vakbonden dat het generatiebeleid in alle ziekenhuizen beschikbaar komt.

De onderhandelingen over de nieuwe cao ziekenhuizen zijn in juni vastgelopen. CNV en de andere vakbonden FNV, NU’91 en FBZ hebben het eindbod van de werkgeversvereniging (NVZ) vorige maand afgewezen en acties in het hele land aangekondigd.