25 mei 2016

Angst om fouten te maken bij Beweging 3.0

Werkdruk en personele tekorten binnen Beweging 3.0 veroorzaken angst om fouten te maken. Dit vertellen de leden van CNV Zorg & Welzijn bestuurder Karin Kasper. Inmiddels is duidelijk geworden dat bestuurder Marlijn Lenselink bij Beweging 3.0 vertrekt.

Alle gaten in de personele bezetting worden opgevuld door het maken van extra uren of het inzetten van flexwerkers of uitzendkrachten. En als de bezetting echt niet meer kan worden ingevuld, wordt er een peloton vrijwilligers ingezet. Dit bleek in het Pinksterweekend het geval te zijn bij Nijenstede. Maar zolang het goed blijft gaan, er geen ongelukken gebeuren, de medewerkers zich toch wel blijven inspannen en de inspectie buiten de deur blijft, is er niets aan de hand lijkt het motto te zijn bij Beweging 3.0.

Leden van CNV Zorg & Welzijn vragen zich dus af of ze verantwoordelijk zijn als er fouten gemaakt worden. Ze moeten zó veel in zó weinig tijd en soms gaat het maar net goed. Als ze het probleem aankaarten worden ze van het kastje naar de muur gestuurd en dan geven ze het uiteindelijk maar op. Gelukkig zijn er ook die de weg naar de vakbond gevonden hebben. Bestuurder Karin Kasper pakt het op en wil deze week nog een gesprek met de bestuurder van Beweging 3.0. om tot een oplossing te komen.