29 maart 2018

Cao-onderhandelingen Apotheken vastgelopen

CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn hebben gisteren overleg gehad met de werkgeversorganisaties VZA en ASKA over het eindbod van de werkgevers d.d. 28 februari jl.

Over dat eindbod hebben we de afgelopen weken onze leden geraadpleegd. Jullie waren daarin volstrekt helder: 96% van onze leden die hebben gestemd, heeft het eindbod afgewezen. Grootste knelpunten waren daarbij de magere salarisverhoging, het feit dat er geen enkele terugwerkende kracht in die salarisverhoging zit en het voorstel om de uitkering bij langdurige arbeidsongeschiktheid te beperken.

Wat nu?

De werkgevers waren verrast over de afwijzing van dit eindbod door de leden van FNV en CNV. De werkgevers zijn niet met een nieuw bod gekomen. De onderhandelingen zijn dus vastgelopen.

Bijna iedereen die heeft gereageerd, heeft aangeven bereid te zijn om acties te voeren. Daarbij zijn heel veel suggesties gedaan voor actievormen. Op 5 april overleggen de kaderleden van de bonden over hoe we nu verder gaan en welke acties we gaan voorstellen.

Op 23, 24 en 25 april komen we naar jullie toe!

We willen dan op drie verschillende plekken in het land ledenvergaderingen organiseren om de ontstane situatie te bespreken en om gezamenlijk te bekijken hoe we wel tot een goede cao kunnen komen. We laten nog weten waar en hoe laat. Dus kom met z’n allen naar een van de bijeenkomsten en deel jullie ideeën met ons.

Het gaat om jullie cao, dus laat van je horen en strijd voor goede arbeidsvoorwaarden!