15 maart 2016

CNV Banenplan voor medewerkers TSN en Verian

Voor medewerkers van thuiszorgorganisaties TSN en Verian start binnenkort een banenplan. Door de afspraken van CNV Zorg en Welzijn met staatssecretaris Van Rijn is er 10 miljoen euro beschikbaar om de ontslagen werknemers de weg naar nieuw werk te leren vinden.

De komende weken zullen medewerkers van TSN en Verian een brief ontvangen van de bewindvoerders van TSN en Verian waarin werknemers uitleg krijgen over het begeleidingstraject. Op dit moment zijn ruim 4000 medewerkers overgenomen door een andere thuiszorgorganisatie, waaronder Buurtzorg Nederland. Circa 4000 werknemers hebben redelijke vooruitzichten om ander werk te vinden. Zij én de overige 4000 medewerkers kunnen gebruik maken van dit banenplan.

Nieuwe banen

´Wij willen de kwaliteiten van ontslagen medewerkers gebruiken en ze laten ontdekken dat er nieuwe banen zijn waar hun talent juist zeer nodig is. Wie in de thuiszorg werkt, werkt met aandacht, heeft geduld en praktische wijsheid. Vaardigheden en kennis die goed passen bij nieuwe functies die ontstaan door inzet van meer technologie’, zegt Suzanne Kruizinga, voorzitter van CNV Zorg & Welzijn. ´In het traject van maximaal twee jaar leren mensen dat ze waardevol zijn, ze leren gebruik te maken van hun eigen netwerk en gaan samenwerken in een virtueel netwerk. Medewerkers krijgen een persoonlijk scholingsbudget van 1500 tot 3500 euro en coaching, waarmee zij zich kunnen laten scholen voor de toekomst.’

Partners

Het budget van 10 miljoen euro van het ministerie van VWS voor het CNV banenplan komt uit het project 4500/45+ dat de doelstelling heeft om 4500 werkloze werknemers van 45 jaar en ouder aan een baan te helpen. CNV Zorg & Welzijn zet dit geld in voor een banenplan voor de thuiszorg en werkt daarvoor intensief samen met het UWV en MNtRX.

Leden van CNV Zorg & Welzijn zullen over de details op de hoogte gehouden worden door middel van onze e-zines en nieuwsbrieven.