4 december 2015

CNV: door gezamenlijke aanpak geen mensen TSN op straat

CNV Zorg & Welzijn is content met de gezamenlijke aanpak van CNV Zorg & Welzijn, FNV, het ministerie van Volksgezondheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor meer banen en meer perspectief voor medewerkers in de zorg.

“Dit is een waanzinnig resultaat voor met name de werkgelegenheid in de thuiszorg, de kwaliteit van de verpleeghuiszorg en de veiligheid in de gehandicaptenzorg”, zegt voorzitter Suzanne Kruizinga van CNV Zorg & Welzijn. “Dit resultaat doet recht aan alle mensen die met hart en ziel werken in de zorg en ook aan alle mensen die hun handtekening gezet hebben onder de petitie Red de Zorg.”

TSN

Het plan voor meer banen en meer geld voor de huishoudelijke hulp en de thuiszorg komt voor de medewerkers van TSN op het juiste moment. CNV Zorg & Welzijn gaat ervan uit dat door deze maatregelen medewerkers van TSN niet op straat komen te staan.
Nadat bijna 800.000 mensen hun handtekening zetten onder de petitie om de zorg te redden, heeft staatssecretaris Van Rijn toegezegd met de vakbonden om tafel te gaan om knelpunten in de zorg op te lossen. De afspraken van vandaag zijn het resultaat van deze besprekingen.

Meer informatie en filmpje

Kijk voor meer inhoudelijke informatie over de afspraken ook op onze speciale pagina, klik hier>>
Op deze pagina staat een kort filmpje waarin voorzitter Suzanne Kruizinga van CNV Zorg & Welzijn vertelt over de afspraken voor werkgelegenheid, kwaliteitsverbetering en veiligheid in de zorg.