25 maart 2020

Coronacrisis plaatst werknemers VVT voor moeilijke keuzes

lid_worden_cnv_zorg_welzijnDe coronacrisis maakt het werken in de VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) extra uitdagend en zwaar, maar ook heel bijzonder.

Hoewel de media-aandacht zich vooral richt op ziekenhuizen en in het bijzonder op de intensive careafdelingen, overlijden de meeste patiënten bij jullie, in de verpleeghuizen en in de thuiszorg. Dat maakt dat jullie soms voor moeilijke keuzes komen te staan. Hoe ver ga je door met behandelen? Wie krijgt welke schaarse zorg en aandacht? Hoe ga je om met het bezoekverbod en alle problemen die daaruit voortvloeien? Wat doe je als je zelf tot een risicogroep hoort of als je je niet helemaal lekker voelt?

Dit zijn geen eenvoudige vragen. Op onze website lees je dat wij juist nu meer aandacht voor deze vragen willen.

Op vragen die direct gaan over jullie arbeidsvoorwaarden hebben wij meteen een antwoord. Die antwoorden kun je vinden op onze website bij de veelgestelde vragen. Op andere vragen hebben wij wellicht niet direct een antwoord. Maar we denken graag met jullie mee en als het moet nemen we contact op met jouw leidinggevende of instelling om vragen te bespreken. Neem contact met ons op als je vragen hebt en bel (030) 751 1003.

Wij willen in elk geval onze enorme waardering voor jullie, de mensen die werken in de VVT, uitspreken. Juist in deze tijd wordt jullie uitdagende werk nog ingewikkelder. Wij applaudisseren voor jullie en staan naast jullie, met raad en daad.

Anneke Westerlaken,
Voorzitter CNV Zorg & Welzijn