26 augustus 2020

Eerste filmpje #een10voordezorg online

‘Iedereen in de zorg is gedreven en ambitieus om elke dag het beste te doen voor de patiënt. Als we willen dat dit zo blijft, moet je investeren in die mensen.’ Dat zegt Kelly Silverio Alonso-Duin, diëtist-specialist oncologie, in het eerste filmpje van de campagne #een10voordezorg, een initiatief van CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn en FBZ.

Een hoge werkdruk. Structurele personeelstekorten. En steeds meer mensen die overwegen de zorg te verlaten. CNV Zorg & Welzijn, FNV en FBZ – de drie grootste vakbonden in de zorgsector – maken zich daar grote zorgen over en vinden dat er iets moet gebeuren om te voorkomen dat zorgmedewerkers de zorg massaal verlaten. Ze pleiten in de campagne #een10voordezorg voor structureel betere arbeidsvoorwaarden.
In korte filmpjes vertellen diverse zorgmedewerkers de komende weken wat hun vak zo mooi maakt, maar ook waarom hun vak onder druk staat. Het eerste filmpje met Kelly is nu online te zien op YouTube-kanaal #een10voordezorg.

Deel je zorgen ook op social media!
CNV Zorg & Welzijn, FNV en FBZ roepen medewerkers in de zorg op om aan te haken bij de campagne. Maak je je ook zorgen en vind je ook dat zorgpersoneel meer waardering verdient? Plaats dan zelf een vlogje of deel onze filmpjes op social media met de hashtag #een10voordezorg. Hoe meer mensen hun zorgen uiten, hoe duidelijker het wordt dat politiek Den Haag in beweging moet komen.