4 mei 2020

Geen gedwongen ontslagen bij jeugdzorginstelling Pluryn

Na maanden van onderhandelen is er eindelijk duidelijkheid voor de werknemers van de Hoenderloo Groep en de Kop van Deelen, onderdeel van jeugdzorginstelling Pluryn. CNV Zorg & Welzijn en andere bonden hebben met de werkgever afgesproken dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

CNV Zorg & Welzijn heeft tijdens de onderhandelingen gestuurd op het plaatsen van werknemers, zodat zij hun eigen werk kunnen blijven doen. Het liefst met de doelgroepen waar ze voor de sluiting mee hebben gewerkt en anders hetzelfde werk  met vergelijkbare doelgroepen.

Herplaatsen werknemers

CNV Zorg & Welzijn is tevreden dat dit na de lange onderhandelingsperiode ook is gelukt. Daarmee kan het herplaatsen van werknemers nu eindelijk beginnen. Bestuurder Oscar Overbeek: ‘De sluiting van de Hoenderloo Groep en De Kop van Deelen is een symptoom van een jeugdzorgsysteem dat niet goed werkt. Wij blijven ons, samen met de leden, inzetten om dit systeem gezond te maken. Zowel wat betreft de financiering als wat betreft de beloning en medezeggenschap van werknemers.’