24 september 2018

GGZ medewerkers die te maken krijgen met geweld staan in de kou

Naar aanleiding van de berichtgeving in Trouw over het geweld tegen personeel bij InGeest, zegt de organisatie zich niet te herkennen in het beeld. CNV Zorg & welzijn neemt elk signaal dat er vanuit medewerkers komt serieus. Joost Veldt, bestuurder CNV: “We gaan er niet van uit dat InGeest met haar reactie bedoelt dat agressie geen probleem vormt. We zien vaak dat er een verschil is in beleving van medewerkers en de instelling zelf. Hierin zien wij een rol voor ons als vakbond, om deze afstand te verkleinen.” CNV ziet hiervoor de volgende punten:

  • Nieuw personeel aantrekken. Dit is wel een lastige opgave en op korte termijn zal er te weinig personeel beschikbaar zijn om alle knelpunten aan te pakken:
  • Veiligheid boven alles. Zet beveiligingspersoneel in waar door personeelstekort de veiligheid onvoldoende is. Dat is niet overal populair, maar de veiligheid van personeel verdient meer prioriteit;
  • Ondubbelzinnige signalen dat we agressie naar personeel zeer serieus nemen. Dat betekent maatregelen tegen de agressieve cliënt, aangifte doen en zorgen voor nazorg. Het OM moet meer doen met de aangiften die worden gedaan. Wij willen hier samen met werkgevers het OM over benaderen;
  • Betere naleving van wet- en regelgeving. Hier moeten werkgevers en personeel kritisch naar zichzelf kijken. In de eerste plaats gaat het om naleving van de veiligheidsprotocollen en voorschriften. Maar ook: naleving van de arbeidstijdenwet en cao-afspraken. Door personeelstekorten is er de neiging om wat soepeler om te gaan met deze regelgeving. Daarmee stellen. Werknemers zich bloot aan risico’s en ontmoedigen ze de mensen die geïnteresseerd zijn in het werken binnen de GGZ.