11 september 2020

‘Het gaat steeds meer om kwantiteit’

‘Het lijkt erop dat het in de zorg steeds meer gaat om de kwantiteit in plaats van de kwaliteit.’ Dat zegt fysiotherapeut Carlien Buurman in het zesde filmpje van de campagne #een10voordezorg, een initiatief van CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg & Welzijn en FBZ.

CNV Zorg en Welzijn vindt dat politiek Den Haag zorgmedewerkers niet kan afschepen met een bonus, maar pleit voor structureel betere arbeidsvoorwaarden. Er moet met name meer geld worden vrijgemaakt om de werkdruk en personeelstekorten aan te pakken. ‘Op het moment dat je voldoende waardering krijgt, niet alleen met applaus maar ook met financiële middelen, kan de zorgverlener beter zorgen’, zegt Carlien Buurman. ‘Ik hoop dat fysiotherapeuten, net als alle andere zorgverleners, daarom krijgen wat ze verdienen, namelijk: een 10!’

Maak een eigen vlog

In korte filmpjes vertellen diverse zorgmedewerkers in aanloop naar Prinsjesdag wat hun vak zo mooi maakt, maar ook waarom hun vak onder druk staat. Het filmpje met Carlien is online te zien op YouTube-kanaal #een10voordezorg.