31 mei 2016

Ideeënjacht nieuwe manier roosteren in ziekenhuis

HR-medewerkers, OR-leden, roosteraars, leidinggevenden en medewerkers in ziekenhuizen kunnen een prijs winnen voor het beste roosteridee. Veranderingen in de bedbezetting en zorgzwaarte hebben gevolgen voor het aantal nodige medewerkers, soorten functies en vaardigheden op een afdeling. Ziekenhuizen en afdelingen pakken het roosteren verschillend aan. Kunnen zij van elkaar leren in het zowel optimaal als verantwoord roosteren? Tips en methodes van medewerkers van organisaties die vallen onder de Cao Ziekenhuizen zijn welkom tot en met 15 juni bij de Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen (StAZ). De StAZ gaat alle goede ideeën verspreiden.

Balans

Elise Merlijn, voorzitter StAZ: ‘Goed roosteren helpt medewerkers om gezond en vitaal te blijven. Je zorgt er dan voor dat de verdeling van de zwaardere diensten en nachtdiensten onderling goed geregeld is. En als je je werk bijvoorbeeld moet combineren met de zorg voor kinderen of ouders en hobby’s of ontspanning, wil je daar ook toe in staat zijn. Door goed te roosteren, hou je de balans tussen werk en privé in de gaten.’

Beste idee

De jury voor de prijs voor het beste idee maakt een eerste selectie uit alle ingestuurde ideeën en daaruit kiezen de bezoekers van de website van de StAZ de winnaar. De prijs bestaat uit een cadeaubon van € 100, – als de inzending door één persoon wordt ingediend. Een team met een goed idee, kan een bon van € 300, – winnen. Kijk voor het insturen tot en met 15 juni op www.staz.nl/roosteren.