9 december 2016

Kamer steunt manifest betere ouderenzorg van Hugo Borst

De Tweede Kamer omarmt het manifest voor betere ouderenzorg van Hugo Borst en Carin Gaemers. In oktober vroegen de twee met tien punten aandacht voor een “depolitisering” van de zorg. Politieke partijen werden opgeroepen “verantwoordelijkheid te nemen”, omdat ouderen nu structureel niet de zorg zouden krijgen die ze nodig hebben.

De PVV deed daarop een oproep om het manifest te omarmen en dat is nu door de hele kamer gesteund. Nog voor begin januari wil de Kamer dat het kabinet per punt aangeeft hoe het de aanbevelingen van Borst en Gaemers kan invullen.

Opmerkelijk

De kamerbrede steun is opmerkelijk, omdat PvdA in 2014 na de “minder, minder”- uitspraak van Geert Wilders aankondigde geen voorstellen van PVV meer te steunen.

Van Rijn

Staatssecretaris van Rijn zegt de oproep als een steun te zien in de strijd om de kwaliteit van verpleegtehuizen te verbeteren. Hij noemt de motie “een bemoedigend signaal en een goede en sterke boodschap”, maar voegde wel toe dat er nog verschillend kan worden gedacht over de precieze uitvoering.

CNV Zorg & Welzijn is voortdurend met politiek en staatssecretaris in gesprek over hoe ouderenzorg beter kan.

Bron: Nos.nl