16 mei 2019

Kom naar de landelijke administratie-schrapDag!

Wat houdt de SchrapDag in?
Op initiatief van CNV en FNV wordt er een landelijke administratie-schrapDag in de jeugdzorg georganiseerd. Dat wil zeggen: in alle 42 samenwerkingsregio’s gaan jeugdzorgwerkers tegelijkertijd vermijdbare administratie en regels uit de jeugdzorg schrappen. De organisatie van deze dag is in volle gang. We organiseren deze dag met FNV, werkgevers, VNG, beroepsverenigingen en VWS.

Lees hier alle praktische informatie.

Wanneer?
De landelijke schrapDag vindt plaats in 2 sessies:
• De eerste sessie is alleen voor werknemers. Deze is op 12 juni 2019, van 9.30 tot 14 uur (inloop vanaf 9 uur);
• De tweede sessie doen wethouders en werkgevers ook mee. Deze is op 4 september, van 9.30 tot 14 uur (inloop vanaf 9 uur).

Nu ben jij aan zet!
Het verminderen van de administratieve lasten is 1 van jouw eisen in de campagne ‘KwaliTIJD voor het Kind’. Via acties hebben jullie de druk op de eisen opgevoerd. Het resultaat is dat 1 van de eisen is ingewilligd. Dit kan een groot succes worden! We moeten er dan met elkaar natuurlijk wel voor zorgen dat jullie meedoen met de schrapDag! Geef je daarom snel op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Wij gaan door
Het verminderen van de administratieve lasten is 1 van onze eisen voor een betere jeugdzorg. We hebben nog 2 andere eisen. Voor die eisen staat er binnenkort nog een hoop te gebeuren. Hierover kun je verder lezen op onze cao pagina Jeugdzorg.

Wil je snel van alle ontwikkelingen op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan voor de (besloten) facebookgroep ‘KwaliTIJD voor het Kind’. Hier tref je een paar duizend van jouw collega’s!

Tot ziens op de SchrapDag!