23 oktober 2019

Leden stemmen vóór het cao-akkoord Gehandicaptenzorg

Vorige maand hebben CNV Zorg & Welzijn en de andere bonden een akkoord gesloten met werkgeverskoepel VGN voor een nieuwe cao Gehandicaptenzorg. We hebben dat akkoord aan de leden voorgelegd. Jullie hebben er met velen op gereageerd.

Van de stemmers heeft 92% vóór het akkoord gestemd. Vanmorgen hebben we de andere bonden en de werkgevers daarover ingelicht. We willen nu zo snel mogelijk beginnen met het uitwerken van de afspraken uit het akkoord. Sommige afspraken, zoals de afspraken over bereikbaarheid en duurzame inzetbaarheid, kunnen direct ingaan. De uitwerking van de afspraken uit het pensioenakkoord zal langer duren. Deze afspraken zijn ingewikkeld en vragen veel specialistische kennis over belastingen en wetgeving.

Vóór de controle van de naleving van de cao hebben we jullie nodig! Merk je dat de cao niet wordt nageleefd, neem dan contact op met CNV Zorg & Welzijn. Mocht je mee willen denken en praten over de uitvoering van de cao, dan kun je je melden bij Aaldert Mellema, onderhandelaar namens CNV Zorg & Welzijn: A.Mellema@cnv.nl. Als je wilt dat Aaldert of een van zijn collega’s de cao komt toelichten in jouw organisatie, dan kun je ook naar bovenstaand e-mailadres mailen.

Lees ook: 7,85 Procent structureel meer loon en 4,25 procent eenmalig erbij in cao Gehandicaptenzorg