9 juni 2017

Medewerkers gehandicaptenzorg krijgen er 4,7% loon bij

CNV Zorg & Welzijn heeft met de andere bonden en werkgevers een loonsverhoging afgesproken voor 158 duizend medewerkers in de gehandicaptenzorg. Zij krijgen er 4,7% loon bij. Ook ontvangen zij een ruime vergoeding voor de niet ontvangen onregelmatigheidstoeslag (ORT) tijdens de vakantie.

De looptijd van de nieuwe cao gehandicaptenzorg is 27 maanden en hij loopt tot 31 maart 2019. Lees hier het onderhandelingsakkoord.

Vernieuwing
CNV Zorg & Welzijn is tevreden over de afspraken over het geld. Daarnaast zijn er andere zaken die bepalen of je met plezier naar je werk gaat. Bijvoorbeeld of je kunt meebeslissen welke zorg een bewoner nodig heeft, hoe je je werkdruk verlaagt, welke werktijden het best passen voor jou of je collega’s, hoe je veiliger kunt werken en hoe je jezelf kunt ontwikkelen. Medewerkers die meepraten en meebeslissen over deze onderwerpen zijn medewerkers die passen bij het toekomstbeeld van de gehandicaptenzorg. In deze cao is dat nog niet vastgelegd, maar CNV Zorg & Welzijn zal met een aantal instellingen aan de slag gaan om medewerkers de regie over hun werk terug te geven.