10 januari 2017

Medewerkers ouderenzorg bevlogen ondanks hoge werkdruk

Medewerkers in de ouderenzorg blijven bevlogen over hun werk, ondanks dat zij een toegenomen werkdruk ervaren. Dat blijkt uit de MedewerkerMonitor 2016 van ActiZ, een jaarlijks onderzoek onder 18.000 medewerkers in de ouderen- en thuiszorg.

Volgens het onderzoek wegen de hervormingen in ouderenzorg, de zwaardere zorgvraag van cliënten, de regeldruk en de noodzaak om nog efficiënter te werken zwaar.
Het rapportcijfer dat zorgprofessionals hun werk geven, is dan ook gedaald: van een 7,5 naar een 7,2. Desondanks blijft de inzet van medewerkers goed. Het onderdeel bevlogenheid (zinvol werk, trots op werk en plezier in werk) scoort nog steeds erg hoog.

Jongeren kijken verder

De werkdruk stijgt en dit geldt niet alleen voor hoger opgeleiden, maar ook voor lager opgeleide medewerkers. Daarnaast zijn er volgens het onderzoek minder medewerkers in verpleeghuizen en de thuiszorg die hun werkgever aanbevelen bij familie en vrienden. Ook komt uit de peiling dat veel jongeren actief naar een andere werkgever zoeken en dit zorgt voor nog meer druk op de toch al krappe arbeidsmarkt.

CNV helpt

Aan de onderhandelaarstafel zoekt CNV Zorg & Welzijn constant naar mogelijkheden om hoge werkdruk op te lossen. Dreigt de situatie op je werk echt uit de hand te lopen door steeds hoger oplopende werkdruk? En is daar ook via de OR geen oplossing voor te vinden? Neem dan contact op met het CNV. Voor mobiel  klik hier.