27 mei 2016

Oorzaak bekend van angst en intimidatie bij zorggroep Charim

De angst en intimidatie onder het personeel van Zorggroep Charim is grotendeels terug te voeren op voorzitter en enig lid van de raad van bestuur Henk Prins. Een adviesbureau, de vakbond en een ex-werknemer wijzen naar de raad van bestuur, gevormd door Henk Prins, als hoofdschuldige voor de verziekte cultuur.

Het adviesbureau Basis & Beleid presenteerde onlangs een onderzoek naar misstanden binnen Charim, dat vestigingen heeft in Veenendaal, Woudenberg en Zeist. De conclusie van het onderzoek, uitgevoerd op aandrang van de vakbond CNV en de ondernemingsraad, was spijkerhard. Binnen een aantal teams is sprake van intimiderend gedrag door leidinggevenden.

Zorgelijk

Bestuurder Karin Kasper van CNV Zorg & Welzijn noemt het zorgelijk dat op veel plekken binnen Charim sprake is van sociale onveiligheid. Medewerkers moeten volgens haar kunnen werken in een fijne omgeving. ‘In het middenkader en hoger management is sociale onveiligheid in de aansturing, waardoor er in situaties en bepaalde verhoudingen sprake is van angst en intimidatie. Wij willen hier iets aan doen.’