19 februari 2018

Leden reageren massaal verbaasd op wetsvoorstel BIG-II

wetsvoorstel BIG-IIDe leden van CNV Zorg & Welzijn zijn ongerust over het onderscheid tussen verpleegkundigen en regieverpleegkundigen in het wetsvoorstel BIG-II. Dit onderscheid is kunstmatig en sluit niet aan bij een aantal ontwikkelingen in de zorg, zoals het enorme personeelstekort en het gemis aan mbo’ers, die juist vervangen zijn door hbo’ers. Leden reageerden massaal op het wetsvoorstel.

Veel verpleegkundigen zijn inservice opgeleid en hebben naast een mbo-opleiding en aanvullende opleidingen veel werkervaring. Die ervaring, aandacht voor de cliënt en praktijkkennis zijn belangrijke elementen voor liefdevolle zorg, hbo-opgeleid of niet. Daarom moet er een registratie en erkenning komen voor alle verpleegkundigen.

Welke garanties wil CNV Zorg & Welzijn voor verpleegkundigen in het wetsvoorstel BIG-II?

– BIG-II mag niet leiden tot demotie voor inservice-opgeleiden;
– BIG-II mag de rechtspositie van verpleegkundigen niet wijzigen;
– Door de wet moet er erkenning zijn voor de vakbekwaamheid van alle verpleegkundigen;
– Er moet een korte en heldere manier komen voor verpleegkundigen om eenvoudig hun functioneringsniveau aan te tonen, ongeacht hun basisopleiding.

“Geen onderscheid maken”

Er zijn openstaande vacatures en het personeelstekort gaat oplopen tot ver boven de 100.000 medewerkers.  Dat betekent dat we zuinig moeten zijn op iedereen die nu in zorg werkt. CNV Zorg & Welzijn vindt al die werkenden waardevol en wil geen onderscheid, omdat dat niet past in de visie om de cliënt en zijn behoeften centraal te stellen.

De doorgeslagen hbo-isering ten koste van mbo’ers die hun baan verloren, heeft er al toe geleid dat we definitief afscheid hebben genomen van medewerkers die we nu heel hard nodig hebben. Laten we leren van die fouten en geen onderscheid maken op opleidingsniveau, maar de beroepspraktijk leidend laten zijn.

 

Lees hier eerdere bericht(en) van CNV Zorg & Welzijn over BIG-II