6 maart 2019

Start gemaakt met cao-overleg gehandicaptenzorg

Gisteren, 5 maart, hebben we een start gemaakt met het overleg voor een nieuwe cao voor de gehandicaptenzorg. Samen met de andere bonden (FNV, NU’91 en FBZ) hebben we overlegd met de werkgeversvereniging VGN over een loonsverhoging en andere vergoedingen, werktijden en dienstroosters, opleiding en scholing, grotere contracten, participatiebanen en generatiebeleid.

De dag begon met een manifestatie van zo’n 150 vakbondsleden, die met muziek, maar vooral met zeer herkenbare verhalen de eisen en wensen van de bonden kleur gaven. Wij hopen dat deze verhalen indruk hebben gemaakt op de werkgeversdelegatie en dat ze doorklinken in ons overleg.

Voor ons, CNV Zorg & Welzijn, is behoud van personeel het grootste thema. Goede arbeidsvoorwaarden, professionele autonomie (grip op je werk) en minder werkdruk zijn daarin de belangrijkste onderwerpen. Hoewel er nogal wat verschil zit tussen onze wensen en eisen en dat wat de werkgevers bieden, was het een goed overleg. We hebben goed naar elkaar geluisterd en proberen de volgende keer, op 25 maart, tot de eerste afspraken te komen.

Wij vinden dat de overheid meer geld beschikbaar moet stellen voor de gehandicaptenzorg. Wij willen daarom samen met de werkgevers op trekken naar Den Haag om ons punt duidelijk te maken. Wij hebben de werkgevers met klem uitgenodigd. We houden je op de hoogte.