9 januari 2020

Start landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’

Het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang start een campagne voor meer medewerkers in de kinderopvang onder de titel Kinderopvang dankzij jou. CNV Zorg & Welzijn maakt deel uit van het Platform. De aanpak van de personeelstekorten is dringend nodig. Het aantal werkenden is in vijf jaar van 82.000 gestegen naar 100.000, maar de vraag naar kinderopvang en dus naar pedagogisch medewerkers groeit nog steeds snel verder. De campagne van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang, heeft als doel nieuwe medewerkers aan te trekken én de huidige pedagogisch medewerkers te behouden.

De website kinderopvangdankzijjou.nl vormt het hart van de campagne. Hierop staat een test om te ontdekken of werken in kinderopvang bij iemand past. Bovendien zijn hier alle vacatures bij kinderopvangorganisaties in de buurt verzameld. Daarnaast biedt de website informatie over omscholen, opnieuw aan de slag of het werk combineren met een andere baan of studie.

Lizelotte Smits van CNV Zorg & Welzijn: “Natuurlijk staat of valt het aantrekken van pedagogisch medewerkers in de kinderopvang met een goede cao. Het wordt dus tijd dat we de lopende onderhandelingen daarover, die in september gestart zijn, gaan afronden met goede afspraken over beloning en andere arbeidsvoorwaarden.”