1 november 2018

Start publiekscampagne ‘Ik Zorg’

Donderdag 1 november gaven minister Hugo de Jonge, minister Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis het startsein voor de publiekscampagne Ik Zorg.

Een campagne om als sector Zorg en Welzijn samen met de overheid meer mensen interesseren voor de zorg, opleiden voor de zorg en werkdruk verminderen. Dat is hard nodig. Als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen. Het belang van werken in de zorg en het plezier van mensen in de zorg wordt verbeeld door meer dan 600 mensen die zelf in de zorg werken.

Samenwerking in de regio

Om geïnteresseerden goed op te vangen is regionale- en lokale samenwerking cruciaal. Mensen die geïnteresseerd zijn geraakt door de campagne Ik Zorg, worden via ontdekdezorg.nl doorgeleid naar een Regionaal contactpunt. Daar krijgen belangstellenden informatie over werken en leren in de zorg, een uitnodiging voor banenmarkten en eventueel een loopbaanadvies via het project Sterk in je Werk. De Regionale Contactpunten krijgen een belangrijke coördinerende rol in het opvangen en begeleiden van belangstellenden naar werkgevers in zorg en welzijn.

Onderdeel van breder actieplan

CNV is actief betrokken bij de campagne. Deze campagne is onderdeel van een breder actieplan om het werken in de zorg aantrekkelijk te houden. Daarom kijken we tegelijk hoe we het werk anders kunnen organiseren en hoe je het beste uit mensen kunt halen.