12 juli 2017

Stevige maatregelen tegen personeelstekorten zorg voor ouderen

waarom lid worden cnv zorg en welzijnCNV Zorg & Welzijn heeft samen met het ministerie van VWS, werkgevers, mbo-opleidingen en FNV een plan gemaakt om het tekort aan personeel in de zorg voor ouderen aan te pakken. Door dit arbeidsmarktplan moeten er tot 2023 ruim 125 duizend extra zorgmedewerkers bijkomen. Op aandringen van CNV Zorg & Welzijn is gestart om eerst te investeren in de mensen die nu al voor ouderen zorgen.

 

 

De volgende maatregelen zijn afgesproken:

  • Geen gedwongen ontslagen, maar werken bij een werkgever in de regio.
  • Iedereen die zorgt voor ouderen moet meer uren kunnen werken en zelf kiezen hoe flexibel.
  • Het aantal onderbroken diensten wordt zoveel mogelijk beperkt.
  • Boventallige medewerkers in een facilitaire functie kunnen omscholing krijgen naar een zorgfunctie.
  • Contracten voor jongeren waardoor zij een hypotheek kunnen afsluiten.
  • Door korte opleidingen voor zijinstromers snel nieuwe collega’s erbij, waardoor de werkdruk lager wordt. Hiervoor is 435 miljoen beschikbaar.
  • Elke instelling zorgt dat de werkdruk omlaag gaat door te stoppen met overbodige administratie.

Nu investeren
Voorgaande jaren was er een zwarte periode in de ouderenzorg,’ zegt Suzanne Kruizinga, voorzitter van CNV Zorg & Welzijn. ‘Veel leden spraken mij daar op aan. De decentralisatie, bezuinigingen, ontslagen, zwarte lijsten en een enorme werkdruk zorgen ervoor dat een deel van het zorgpersoneel het werk niet meer leuk vond. Door een hogere zorgzwaarte en een toenemend aantal ouderen én een andere manier van werken, moest er nu echt iets gebeuren. Met dit plan investeren we weer in de mensen die voor ouderen zorgen en dat is belangrijk nu het aantal ouderen zo snel toeneemt.’

Uitgebreide informatie vind je op www.cnvzorgwelzijn.nl/zorgvoorouderen.