28 september 2018

Themadag Domotica in de zorg

Afgelopen woensdag heeft CNV Zorg & Welzijn voor VVT een middag georganiseerd over domotica. Saskia Timmermans van de Tangenborgh uit Emmen gaf aan hoe domotica ingezet kan worden in de zorg. Daarbij liet zij ook zien dat robotica het zelfde proces door zal maken als de mobiletelefoon. In het begin zag het publiek nut en noodzaak van de mobiletelefoon ook niet in. Nu kun je er feitelijk niet zonder. Leverancier, Quo Vadis, was ook vertegenwoordigd. Michiel Nijholt toonde bepaalde apparaten en liet zien hoe dat werkte.

Deelnemers vonden het een zeer interessante middag. Enkele uitspraken van deelnemers. Kim Dummer: “Ik heb nu een duidelijk beeld gekregen over de toekomst in de zorg. Domotica zal steeds meer dingen gaan overnemen”. Pieter Blaak: “zo heb ik een inkijk in de mogelijkheden gekregen nu en in de toekomst”.

 

Leerlingen van het Drenthe College waren ook goed vertegenwoordigd en vonden het een nuttige middag. Een aantal ervan werden spontaan lid van CNV.

Kortom het was een geslaagde middag die ons aangeeft wat de toekomst zou kunnen worden. De snelheid van de invoering is mede afhankelijk van financiering. Gecontacteerd werd dat dit nog niet goed geregeld is door de overheid en zorgverzekeraars. Lees hier het verslag van de domotica middag.