24 maart 2016

TSN failliet: bijeenkomsten voor (oud-)medewerkers

Het faillissement van TSN thuiszorg en TSN begeleiding is inmiddels een droevig feit. CNV Zorg & Welzijn begrijpt dat het voor medewerkers een ontzettend lastige tijd is. Voor degenen die geen werk meer hebben is het zeker moeilijk. Maar ook voor de mensen die worden overgenomen door een andere organisatie zijn het onzekere tijden met veel vragen. Houd ik mijn cliënt? Veranderen mijn arbeidsvoorwaarden? Is de nieuwe baan tijdelijk of vast?

CNV Zorg & Welzijn heeft gepraat met heel veel gemeenten, om hen te bewegen om werknemers over te nemen, met behoud van arbeidsvoorwaarden. Dit hebben we ook zo afgesproken in de cao VVT. Verder hebben we bij de staatssecretaris geld losgekregen voor een banenplan. We gaan proberen om zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk weer aan een baan te helpen.

Wij houden begin april bijeenkomsten in het land om vragen van (oud-)TSN-medewerkers te beantwoorden, de procedures (wat je moet en kunt doen) nog eens uit te leggen en om jullie te informeren over het banenplan, dat CNV Zorg & Welzijn heeft opgezet. Lees hier meer over de bijeenkomsten.