20 februari 2020

Veel interesse voor werken in kinderopvang: Eerste campagnemaand groot succes

175.000 unieke bezoekers en een bereik van meer dan 700.000 mensen. Dat zijn de mooie resultaten van de eerste maand van de campagne Kinderopvang dankzij jou.

Met deze overweldigende cijfers van www.kinderopvangdankzijjou.nl kunnen we met recht zeggen dat er veel interesse is voor werken in kinderopvang. De test die laat zien of kinderopvang bij je past is 5.000 keer gedaan. De vacaturezoeker waarmee je zoekt naar kinderopvanglocaties bij jou in de buurt is al bijna 9.000 keer geraadpleegd. Ook blijkt uit de bezoekcijfers veel animo voor opleidingen en de combinatie van werken en leren. Daarnaast zien we een flinke stijging van het gebruik van de diplomacheck. Een handige tool voor herintreders en eventueel zijinstromers waarmee je kunt zien of je diploma kwalificeert. Van studiekiezers en studenten tot zijinstromers en herintreder. Alle geïnteresseerden vinden hun weg op de website.

Start wervingscampagne
Vorige maand startte het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang (waar CNV Zorg & Welzijn onderdeel van uitmaakt) een grote wervingscampagne Kinderopvang dankzij jou. Om nieuwe medewerkers te werven en de huidige pedagogisch medewerkers te behouden. In een videoboodschap bedankte staatssecretaris Van Ark alle pedagogisch medewerkers en sprak zij haar wens uit om nieuwe medewerkers te winnen voor dit betekenisvolle vak, waarmee je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen.

Nieuwe activiteiten
Projectleider Davina Koudijs spreekt van een fantastische eerste maand. ‘Fijn dat er zo goed gereageerd wordt, maar dit is pas een begin. De komende maanden gaan we nog veel meer positieve activiteiten organiseren. Van nieuwe bedankfilms en voorlichting op scholen en beurzen tot nieuwe impulsen via sociale media en lokale wervingsactiviteiten.’

Ook nieuwsgierig wat jij kunt betekenen voor kinderopvang? Kijk op de website en doe de test. Wil je meer weten over deze campagne? Stel je vraag via kinderopvangdankzijjou@fcb.nl.