26 oktober 2018

Verloskundigenpraktijk De Kreek in Lelystad failliet

‘Het is een trieste bijeenkomst geweest. Sommige werknemers konden hun tranen niet bedwingen. Het is ook vreselijk als je te horen krijgt dat je ontslagen wordt, terwijl je zo hard en met liefde en passie werkt. En dat nu het zo goed gaat met de economie.’ Dat zegt Karin Kasper, onderhandelaar cao kraamzorg namens CNV Zorg & Welzijn, over het faillissement van de MC IJsselmeerziekenhuizen en daarmee ook verloskundigenpraktijk De Kreek in Lelystad. De rechtbank Midden-Nederland heeft het faillissement donderdagochtend (25 oktober) uitgesproken. Dit omdat het ziekenhuis de salarissen niet meer kan betalen.

Het ziekenhuis (met vestigingen in Lelystad en Emmeloord) en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben afgesproken dat er geld beschikbaar komt om ‘een voortvarende en gecontroleerde afbouw van de zorg te kunnen bieden. De zorg is dus voorlopig gecontinueerd’. Afspraken met patiënten en geplande operaties blijven volgens Kasper voorlopig doorgang vinden.

Het personeel, dat deze mededeling eerder kreeg, krijgt ontslag aangezegd door de twee curatoren. Het UWV zal de salarisbetalingen overnemen. Bij de personeelsbijeenkomsten is ook CNV Zorg & Welzijn aanwezig geweest. Kasper: ‘CNV zit er bovenop en wil je graag van informatie voorzien, neem contact op met je vakbond!

Voor meer informatie en veelgestelde vragen rond faillissement, bekijk de themapagina ‘Faillissement, hoe nu verder?’