11 januari 2018

Voorkom ‘personeelsroof’ in de zorg

Door het personeelstekort in de zorg concurreren werkgevers om werknemers binnen te halen, met ‘personeelsroof’. Als zorgmedewerkers ergens een hekel aan hebben is het wel concurrentie. Dat leidt naast agressieve wervingsmethoden tot verschillen in arbeidsvoorwaarden, veel personeelswisselingen en flexwerkers en ZZP’ers die zoveel mogelijk uren tegen hoge tarieven werken. Dit leidt tot meer onrust op de werkvloer en werkdruk.

CNV Zorg & Welzijn vindt stabiliteit belangrijk, juist nu met zoveel vacatures. Dat begint bij het luisteren naar de huidige medewerkers. Wat hebben zij nodig? Willen zij meer uren werken? Kan er ondersteuning bij voor administratieve of facilitaire taken? En moet er wel zoveel geadministreerd worden?

Verbod gedwongen collectief ontslag

Daarnaast wil CNV Zorg & Welzijn verplichte regionale maatregelen, eventueel met dwang van de minister. Ten eerste een verbod op gedwongen collectieve ontslagen. Ten tweede een verbod op afspraken die afwijken van de cao waardoor sommige medewerkers veel betere arbeidsvoorwaarden hebben dan collega’s. Ten derde moeten verschillen, zoals die tussen de cao ziekenhuizen en cao ambulancezorg, verdwijnen. Tot slot moeten werkgevers zich houden aan regionale afspraken over stages, om- en bijscholing en de begeleiding van de ene naar de andere baan.

Samenwerken

Er komen spannende tijden aan en als geen ander weten zorgmedewerkers dat je voor goede zorg moet samenwerken. Dat verwachten zij ook van hun werkgevers.