8 oktober 2019

Ziekenhuizen Zwolle, Meppel, Breda en Oosterhout voeren actie

Opnieuw voeren deze week ziekenhuizen actie voor een goede cao. Instellingen in Amsterdam, Breda, Oosterhout, Hoorn, Purmerend, Zwolle, Meppel, Roosendaal en Bergen op Zoom zullen 24 uur lang een zondagsdienst draaien, de stakingsvariant voor ziekenhuizen. In totaal gaat het om ongeveer 20.000 werknemers die actievoeren.

Ziekenhuismedewerkers van het Amphia Ziekenhuis op beide locaties in Breda en Oosterhout en Isala in Zwolle en Meppel trappen voor deze week de estafetteacties af. Vandaag zullen de operatiekamers, radiologie en tientallen andere afdelingen gesloten zijn voor niet-spoedeisende zaken, vanwege de cao-acties.

CNV Zorg & Welzijn en de andere bonden voeren actie omdat ze een goede cao voor álle 200.000 ziekenhuismedewerkers willen. Met een salarisverhoging van 5% in 2019 en een extra toeslag op loon wanneer medewerkers last minute worden opgeroepen om te werken. Ook willen de vakbonden goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerkers. Zolang het eindbod van de ziekenhuiswerkgevers, met een te lage structurele loonstijging, niet van tafel is, gaan de acties door.