Jouw rechten

foto web, jouw rechten 840 bij 300

CNV Zorg & Welzijn is dé vakvereniging van en voor mensen die werken, gewerkt hebben of gaan werken in de sector Zorg & Welzijn. Wij komen op voor de werknemers, maar ook voor studenten, gepensioneerden en mensen met een uitkering. Waar jij gericht bent op anderen, zijn wij er voor jou. Dit doen we door goede arbeidsvoorwaarden (cao) af te spreken, door je te helpen bij je professionele ontwikkeling en er voor je te zijn als het tegenzit. Wij weten als geen ander wat jouw rechten zijn. Wij geven je graag antwoord op je vragen.

Duidelijke cao-afspraken

Samen met onze leden zorgen wij ervoor dat jij op een goede en prettige manier je werk kunt doen. Dit doen we door goede arbeidsvoorwaarden (cao) af te spreken, Als lid kun je meebeslissen over je eigen arbeidsvoorwaarden. Dagelijks wordt er met werkgevers onderhandeld over zaken zoals je loon, pensioenregelingen en kinderopvang. Deze onderhandelingen leiden tot afspraken in de cao. Hoe meer leden, hoe sterker onze onderhandelingspositie bij de werkgevers.

Voorbeeld: mantelzorg

In steeds meer cao’s worden afspraken vastgelegd over de combinatie van werk en mantelzorg. Dat vinden wij belangrijk omdat we weten dat één op de vier medewerkers in de Zorg, tegelijkertijd ook mantelzorger is. Mantelzorg is maatwerk. Het is in het belang van zowel mantelzorger als werkgever dat jullie onderling goede afspraken kunnen maken.

Juridisch advies

CNV Zorg & Welzijn geeft antwoord op jouw vragen over je salaris, contract of bijvoorbeeld vrije dagen. Als lid kun je bellen of chatten met deskundige, juridisch geschoolde medewerkers.

Daarbij beschik je als lid over een volledige rechtsbijstandsverzekering voor werk (én privézaken). Dit is uniek! Er is geen andere vakbond in Nederland met een complete rechtsbijstandsverzekering in het lidmaatschap. Je kunt bij ons terecht voor vragen en conflicten over je werk en inkomen.

Vraag het Roos

Een cao kan best ingewikkeld lijken. Daarom heeft Roos van CNV Zorg & Welzijn in samenwerking met ‘Tommie in de Zorg’ een serie filmpjes opgenomen. Tommie  is een 27-jarige verpleegkundige, die ook over de zorg spreekt en schrijft. In de filmpjes leggen Tommie en Roos uit hoe het zit met jouw rechten.

Wij zijn er voor jou!

  • Rechtsbijstand: werk en privé
  • Vraagbaak voor beroepsinhoudelijke vragen
  • Ondersteuning bij je loopbaan

Deel jouw ideeën

Jij als zorgprofessional weet als geen ander hoe het werkt in de dagelijkse praktijk.

Heb je zelf ideeën? Deel ze met ons.

Volg CNV Zorg & Welzijn op facebook of Instagram en like onze posts over werkdruk.

Neem contact met ons op

Bellen tijdens werkdagen van 08.00 – 18.00 uur.

Online chatten mogelijk op werkdagen tot 22.00 uur (chatknop onderin de webpagina).

 

Laatste nieuws