Meldpunt fout verzuimbeleid

Meldpunt fout verzuimbeleid - def

Als je ziek bent en niet kunt werken heb je recht op doorbetaling van je loon. Je hoeft geen andere afspraak te maken en geen diensten in te halen. Helaas hoort CNV Zorg & Welzijn steeds vaker dat werkgevers zieke medewerkers oneerlijk onder druk zetten. Dat is niet acceptabel!

Je wilt patiënten, cliënten en collega’s niet in de steek laten, maar je bent wel ziek. Wij willen weten of er bij jou op het werk ook verkeerd wordt omgegaan met ziekmeldingen en verzuimbeleid en hebben daarom het CNV Meldpunt fout verzuimbeleid in zorg en welzijn geopend.

De ervaringen die jullie via dit meldpunt delen, geven we anoniem door aan werkgevers en de regering. Want juist nu met de personeelstekorten in zorg en welzijn moeten ook zij hun verantwoordelijkheid nemen voor een goed verzuimbeleid.

Laat van je horen

  • Meld het als je werkgever wil dat je werkt als je ziek bent. Ook als het geen opdracht is, maar er wel een emotioneel of dwingend beroep op je wordt gedaan.
  • Meld het als je zelf je diensten moet afbellen bij cliënten als je ziek bent.
  • Meld het als je diensten moet inhalen. Want als je in het rooster staat en je ziek bent, moet je gewoon doorbetaald worden.

Jij bent er voor anderen. Wij zijn er voor jou.

Hulp nodig? CNV-leden die te maken hebben (gehad) met fout verzuimbeleid en nare ervaringen met ziekmeldingen, staan we op individuele basis bij. Zo kunnen CNV-leden een beroep doen on onze juridische adviseurs. Wij zitten voor je klaar.

Klik hier voor je rechten en plichten bij ziekmelding.

Lid worden?

Heb jij of heeft jouw collega ook behoefte aan advies en ondersteuning, wordt lid of maak hem of haar lid.