Regeldruk in de zorg

Regeldruk

Administratieve lasten zorgen voor veel frustraties in de zorg. Medewerkers besteden veel tijd aan het invullen van formulieren en checklists. Dit gaat ten koste van de tijd voor zorg aan bewoners en cliënten.

Leden van CNV Zorg & Welzijn hebben herhaaldelijk aangegeven dat dit zeer frustrerend is. CNV Zorg en Welzijn vindt dat zorgmedewerkers zelf moeten kunnen bepalen welke administratie zij echt nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen en welke administratie eigenlijk overbodig is. Dat geldt voor hun eigen werk, maar ook voor de administratie vanuit de organisatie, zorgverzekeraars, gemeenten en de inspectie. CNV Zorg & Welzijn wil deze ‘afslanking’ ondersteunen, door dit bij werkgevers, politiek en zorgverzekeraars te bespreken. Daarom is CNV betrokken bij het programma ‘(Ont)Regel de Zorg’.

Snap- en schrapsessies

Samen met Vilans, ActiZ, NU’91, FNV Zorg & Welzijn en Zorgthuisnl organiseert CNV Zorg & Welzijn snap- en schrapsessies om de regeldruk in de verpleeghuiszorg en wijkverpleging terug te dringen. op

Dit jaar organiseren we 14 gratis schrapsessies om de regeldruk in de verpleeghuiszorg en wijkverpleging in kaart te brengen en terug te dringen. Dit doen we door het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe je nieuwe (onnodige) regels voorkomt en hoe je processen kunt verbeteren.

De sessies zijn op verschillende momenten, door heel Nederland. De belangstelling is groot, de eerste 5 sessies zitten al vol, dus meld je snel aan!

Benieuwd naar ervaringen van deelnemers? Bekijk het compilatiefilmpje.

Toolkit registratielasten opsporen en terugdringen

Tijdens een sessie ga je samen met je collega’s aan de slag om de regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de toolkit: Minder papier, meer tijd voor zorg . Ook voor de jeugdzorg gaan we deze sessies organiseren.

Wij zijn er voor jou!

  • Rechtsbijstand: werk en privé
  • Vraagbaak voor beroepsinhoudelijke vragen
  • Ondersteuning bij je loopbaan

Deel jouw ideeën

Jij als zorgprofessional weet als geen ander hoe het werkt in de dagelijkse praktijk.

Heb je zelf ideeën? Deel ze met ons.

Volg CNV Zorg & Welzijn op facebook of Instagram en like onze posts over werkdruk.

Neem contact met ons op

Bellen tijdens werkdagen van 08.00 – 18.00 uur.

Online chatten mogelijk op werkdagen tot 22.00 uur (chatknop onderin de webpagina).

 

Laatste nieuws