Aan het werk voor ouderen!

Verzorgende en oudere 840 bij 300 px

 

Klik hieronder op één van de vier tabs voor meer informatie!

Aan het werk voor ouderen

We willen goed voor onze ouderen zorgen. Daarom moeten we naar de toekomst kijken. We zien dat er twee dingen veranderen:

 1. Het aantal ouderen stijgt, zij wonen langer thuis en hebben meer invloed op de zorg die zij willen.
 2. Er zijn veel vacatures en het tekort van mensen die willen zorgen voor ouderen neemt toe.

CNV Zorg & Welzijn komt op voor iedereen die werkt in de zorg. Daarom hebben wij samen met werkgevers, beroepsonderwijs en de overheid een plan opgesteld hoe de zorg voor ouderen klaar is voor de komende jaren. Deze arbeidsmarktagenda heeft als titel ‘Aan het werk voor ouderen!’

Wat willen wij voor jou bereiken?

 1. Meer uren
  Er zijn extra handen nodig. Dus wil jij meer uren werken? Dan is dat mogelijk. Maak samen met je werkgever afspraken over jouw werktijden. Het aantal uur kan ook per periode verschillend zijn. Afhankelijk van hoeveel werk er is en hoeveel uren jij wilt werken.
 2. Meer zekerheid van werk
  Als je zorgt voor ouderen ben je zeker van werk. Het kan gebeuren dat je niet meer bij je instelling kan blijven werken. Op dat moment betekent dit niet dat je werkloos raakt, maar dan krijg je een andere baan in de ouderenzorg aangeboden bij een instelling in de regio. Zo ben je zeker van werk.
  Werk je in een facilitaire of ondersteunende functie en verdwijnt je baan, dan kun je je laten omscholen voor een zorgfunctie.
 3. Meer collega’s
  Er worden zoveel mogelijk nieuwe werknemers voor de ouderenzorg opgeleid. Zo zorgen we ervoor dat er voldoende collega’s zijn. Dit moet zorgen voor minder werkdruk.
 4. Minder regeldruk
  Veel van je werktijd gaat naar overbodige regels. Minder regels en minder administratie zorgt voor minder werkdruk. Ook wordt het dan weer leuker om in de zorg te werken.
 5. Minder flex
  Het werken in onderbroken diensten hoeft niet meer. In overleg met je leidinggevende zoek je naar de juiste indeling. Als je dat wilt kun je dus ook extra uren gaan werken. Jonge medewerkers moeten in principe een salaris krijgen waar ze een hypotheek mee kunnen krijgen.

Heb je een nu vraag of ben je benieuwd wat wij verder voor jouw kunnen betekenen? Klik dan hier voor meer informatie.

Wat is er aan de hand?
Hulp
Word lid