Personeelstekort in de Zorg

foto web, personeelstekort 840 bij 300

Het tekort aan personeel in de sector zorg en welzijn is groot en groeit. Daar kunnen we pessimistisch en angstig naar kijken, bij vlagen is dat gevoel zelfs maar moeilijk te onderdrukken. Toch kiest CNV Zorg en Welzijn ook áltijd de optie om aan te pakken en op te lossen. Wanneer er actieprogramma’s worden gelanceerd, denken en doen wij graag mee. Tegelijkertijd blijven we altijd kritisch en laten wij ook onze stem horen wanneer we zien en horen dat actieprogramma’s (nog) niet het gewenste effect hebben. Het gat tussen de ‘Haagse overlegtafels’ en de werkvloer is vaak nog te groot. Actieprogramma’s bewijzen hun meerwaarde pas als de merkbaarheid op de werkvloer wordt gevoeld. Daarom hoort CNV Zorg & Welzijn graag van haar leden of zij merken dat er op veel plaatsen hard wordt gewerkt om mensen naar een baan de Zorg te leiden en daarvoor te behouden.

Actieprogramma ‘werken in de zorg’

Het actieprogramma Werken in de Zorg, is voorjaar 2018 gestart. CNV Zorg & Welzijn is op diverse manieren betrokken bij de (uitvoering van) het actieprogramma. Zo maakt voorzitter Anneke Westerlaken deel uit van de landelijke actietafel. De plek binnen dit actieprogramma waar signalen en ervaringen uit de regio’s samenkomen, waar wordt besproken welke maatregelen doeltreffend zijn. Aan deze tafel treft zij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, maar ook werkgeversorganisaties, andere vakbonden en beroepsverenigingen. Dit is de plek waar het geluid van de CNV-leden gedeeld wordt en van invloed is op de koers die wordt gevaren met het actieprogramma.

Campagne ‘Ik zorg’

Onderdeel van het actieprogramma is de campagne ‘Ik zorg’. Doel van deze campagne is meer mensen enthousiast maken en houden voor werk in de Zorg. Dat is hard nodig. Naast een website met informatie, zijn er in iedere regio contactpunten ingericht. Werkgeversorganisaties zetten zich in om mensen die in de Zorg (willen) werken te helpen richting de juiste baan of opleiding. Dit contactpunt kent de regio als geen ander, weet waar banen en opleidingsmogelijkheden zijn en speelt een belangrijke rol in het samenbrengen van potentiële werknemers en werkgevers.

Sterk in je werk          

Sterk in je Werk is een samenwerking tussen CNV Zorg & Welzijn en Regioplus. Sterk in je werk biedt mensen die in de zorg willen werken de kans om in gesprek te gaan met een loopbaancoach. Samen met de coach wordt verkend of en zo ja, een baan in de zorg passend is. Op deze wijze draagt CNV Zorg & Welzijn bij aan het op een laagdrempelige wijze begeleiden van mensen naar een baan in de zorg. Dat zorgt voor meer collega’s op de werkvloer.

Wij zijn er voor jou!

  • Rechtsbijstand: werk en privé
  • Vraagbaak voor beroepsinhoudelijke vragen
  • Ondersteuning bij je loopbaan

Deel jouw ideeën

Jij als zorgprofessional weet als geen ander hoe het werkt in de dagelijkse praktijk.

Heb je zelf ideeën? Deel ze met ons.

Volg CNV Zorg & Welzijn op facebook of Instagram en like onze posts over personeelstekort in de zorg.

Neem contact met ons op

Bellen tijdens werkdagen van 08.00 – 18.00 uur.

Online chatten mogelijk op werkdagen tot 22.00 uur (chatknop onderin de webpagina).

 

Laatste nieuws