Werkdruk in de Zorg

foto web, werkdruk 840 bij 300

Het tekort aan personeel in de sector zorg en welzijn is groot en groeit. Daar kunnen we pessimistisch en angstig naar kijken, bij vlagen is dat gevoel zelfs maar moeilijk te onderdrukken. Er worden op veel plaatsen initiatieven ontplooid om nieuwe medewerkers aan te trekken, maar helaas verlaten ook veel medewerkers de Zorg. “In 2017 verliet 19,3% van de werknemers in Zorg & Welzijn in heel Nederland zijn of haar werkgever. En maar liefst 8,1% verliet zelfs de sector.” Dat baart ons zorgen. Daarom werken wij er hard aan om ervoor te zorgen dat jij je werk op een goede manier en prettige manier kunt doen. Zodat je hopelijk met plezier in de Zorg blijft werken.

Loopbaanportal

Werken in de zorg, betekent je het hele jaar inzetten voor anderen. Wij vinden het belangrijk dat je ook goed voor jezelf zorgt! Even stilstaan bij waar je nú bent, en waar je heengaat. In samenwerking met James biedt CNV Zorg en Welzijn op LoopbaanCentraal.nl een plek waar je aan je loopbaan kunt werken. LoopbaanCentraal is een platform van voor alle werkende mensen in Nederland. Het platform biedt je de mogelijkheid om te kijken welke stap in je loopbaan op dit moment de beste is. Je kunt gratis een account aanmaken, en opdrachten en testen doen

CNV Academie

Jij bent er voor anderen, wij zijn er voor jou. De CNV Academie biedt perspectief, zodat je je lekkerder voelt in je carrière en het vertrouwen hebt om je loopbaan naar je hand te zetten. Zo ga je met plezier naar je werk en na een werkdag met plezier weer naar huis. De trainingen van CNV Academie stellen je in staat om op een andere, frisse manier naar je werk te kijken en met je houding ook anderen te motiveren. Je leert te genieten van alle mooie dingen aan je baan en je leert om werkdruk voor te zijn, bijvoorbeeld door je tijd beter in te plannen en beter te communiceren met je team. Zo brengen we vitaliteit op de werkvloer – en die levenslust neem je ook mee naar huis. Je hoeft geen lid te zijn van CNV Zorg & Welzijn om toch deel te kunnen nemen aan trainingen, workshops en coachingsprogramma's. Wel krijg je als lid tot 50% korting op het gehele aanbod van de CNV Academie.

Sterk in je werk

Sterk in je werk is een samenwerking tussen CNV Zorg & Welzijn en Regioplus. Het biedt gratis hulp bij je loopbaan. Het geeft jou als medewerker in de Zorg de mogelijkheid om met een ervaren loopbaancoach te kijken naar jouw persoonlijke situatie. Samen met de loopbaancoach wordt in kaart gebracht waar jij goed in bent, of je met jouw kwaliteiten (nog) op de juiste plek zit en hoe jij je verder kunt ontwikkelen. En wat je daar voor nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld een beroepentest zijn, maar ook een cursus of een opleiding.

Generatiebeleid

In de cao heeft CNV Zorg & Welzijn afgesproken dat er binnen de ziekenhuizen afspraken komen over generatiebeleid. Het doel van generatiebeleid is dat jongeren meer uren kunnen werken en ouderen juist minder uren. Het moet het mogelijk maken dat werknemers van 60 jaar en ouder op een gezonde manier hun pensioen halen. In aanvulling op deze afspraak hebben de cao-partijen, waaronder CNV Zorg & Welzijn, Pensioenfonds Zorg & Welzijn opdracht gegeven een ‘toekomstverkenner’ te ontwikkelen. Met de toekomstverkenner is het mogelijk om binnen 15 minuten eenvoudig en veilig, te berekenen wat minder werken betekent voor de eigen financiële situatie.

Pensioen

Het ouderdomspensioen bestaat uit 3 pijlers:

  1. De AOW (Algemene Ouderdomswet)
  2. Het pensioen dat je opbouwt bij je werkgever(s)
  3. Sparen, beleggen of verzekeren

Pensioen is voor veel mensen een onderwerp voor 'later'. Maar wat je nu aan pensioen doet, bepaalt hoe jij straks leeft. Best slim dus om te weten hoe jouw pensioen ongeveer in elkaar zit. Zeker als je bedenkt dat zo'n 20% van jouw salaris naar je pensioenpremie gaat. CNV Zorg & Welzijn en pensioenfonds PFZW ondersteunen leden die in de Zorg werken met pensioenvragen. Hiervoor is een aantal pensioenambassadeurs getraind om tijdens regionale spreekuren, vragen over het pensioen te kunnen beantwoorden. Heb jij vragen over jouw pensioen? Dan is dit spreekuur iets voor jou! Bij interesse kun je een mail sturen aan: servicebureau@cnv.nl.

Deel jouw ideeën

Jij als zorgprofessional weet als geen ander hoe het werkt in de dagelijkse praktijk.

Heb je zelf ideeën? Deel ze met ons.

Volg CNV Zorg & Welzijn op facebook of Instagram en like onze posts over werkdruk.

Neem contact met ons op

Bellen tijdens werkdagen van 08.00 – 18.00 uur.

Online chatten mogelijk op werkdagen tot 22.00 uur (chatknop onderin de webpagina).

 

Laatste nieuws

Ontwikkelingen

Tot 2013 was de AOW-leeftijd voor iedereen hetzelfde (65 jaar). Nu is de AOW-leeftijd gekoppeld aan de levensverwachting en gaat hij in stapjes omhoog:

  • 2018: 66 jaar
  • 2021: 67 jaar
  • 2022: 67 jaar en 3 maanden

Ben je geboren na 30 september 1956, dan is je AOW-leeftijd nog niet bekend. Je weet 5 jaar van tevoren wanneer je AOW ingaat.

In de media hoor je geregeld berichten over de stand van zaken van het pensioenoverleg tussen werkgevers en werknemers. Op dit moment is het zo dat partijen er nog niet uit zijn met elkaar. In de gesprekken tussen werknemers, werkgevers en overheid, blijft het CNV zich hard maken voor een goed pensioen voor iedereen. Voor het CNV is het heel belangrijk dat er duidelijke afspraken gemaakt worden over de gehele oudedagsvoorziening: dus over de AOW én het pensioen. Dit betekent een fatsoenlijke AOW-leeftijd én een goed pensioenenstelsel waarin  pensioenen kunnen meestijgen met de prijzen en waarin we samen en solidair pensioen opbouwen. Pas als we goede afspraken kunnen maken over al deze zaken, komt er wat het CNV betreft een akkoord.  En, minstens zo belangrijk, een mogelijk pensioenakkoord is er pas als de leden geraadpleegd zijn, en ergens 'ja' tegen zeggen.

Wij zijn er voor jou!

  • Rechtsbijstand: werk en privé
  • Vraagbaak voor beroepsinhoudelijke vragen
  • Ondersteuning bij je loopbaan