Financiën: Hoe lees ik een begroting?

Vaak is het voor de OR lastig om de financiële stukken die zij toegezonden krijgen, te lezen en te interpreteren. Het beoordelen van begrotingen en jaarrekeningen is geen dagelijks werk voor de meeste mensen in de sector zorg en welzijn.

Wat betekenen al die regels in een begroting? Wat speelt een rol op teamniveau, organisatieniveau en wat op bestuursniveau? Waar zit ruimte voor eigen keuzes? Deze en andere vragen worden beantwoord in de training ‘Hoe lees ik de begroting’. De training wordt gegeven aan de hand van de begroting en jaarrekening van jouw eigen instelling.

Voor wie?
Voor leden van de OR in de sector zorg en welzijn die graag hun begroting of jaarrekening met een deskundige willen doornemen.

Resultaat
Na afloop van de training:

  • ken je de rol van de ondernemingsraad bij financieel beleid
  • heb je kritisch gekeken naar begroting, jaarrekening en jaarverslag

Aanmelden training financiën (begroting lezen)

De training wordt op maat bij jou op locatie aangeboden en aan de hand van jullie eigen begroting en jaarrekening. De invulling is afhankelijk van jouw wensen en de beschikbare tijd. In een telefonische intake kun je aangeven waar je de nadruk op wilt leggen en wat de leerdoelen van de groep zijn. De trainer stemt de inhoud en de duur van het programma daar op af. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte.

Meer weten?
Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor de training financiën (begroting lezen) of bel met (030) 751 1785.